Zuzka Kaduková: Element ma nenaučil len tancovať, naučil ma tancu rozumieť a správne ho vnímať

Som rodená banskobystričanka, celá moja rodina žila tancom a vôbec sme sa tým netajili. Nikto z mojich rodičov však nie je tanečník. Ocino skvele počuje hudbu a mamina je pohybový multitalent. Ja mam okrem talentu na tanec otrasnú pamäť ale nikdy nezabudnem na ten prvý moment, strávený v Dome kultúry…
Ja som od 4 rokov naozaj vedela, že toto je môj život. Deti podľa mňa častokrát vedia čo chcú a treba ich z časti nechať rozhodovať o ich snoch a túžbach. Mala som obrovské šťastie, že moji rodičia ma nielen nechali ale aj podporovali. Vďaka Elementu som mala krásne detstvo. Naučili ma určiť si priority, správne managovať čas. Učila som sa primeranej dávke súťaživosti a prekonávania prekážok, ale Element bol vždy špeciálny v jednej dôležitej veci. Boli sme vedení k pokore, láske k tancu bez nárokov a očakávaní a k neustálemu vzdelávaniu sa. A to vôbec nie je samozrejmosťou. Myslím, že poviem za všetkých, že to má na svedomí vtedajšie vedenie – Evka & Renka. Všetci tí, ktorí sme za touto filozofiou stáli a stotožňovali sa s ňou, tancujeme dodnes.
Presunula som sa do hlavného mesta, kde to všetko začalo muzikálom Príbeh ulice 2 a úspešným fungovaním v tanečnej skupine Ladylicious. Pod vedením Miňa Kereša som mala možnosť učiť sa všetko dôležité hneď z prvej rady. Bol to môj ďalší veľký mentor a vzor. Vyučovala som tanec po celej republike a hľadala, kto som a čo ma baví najviac. Prišla som na veľmi dôležitú vec. Nemám rada obmedzovanie, a preto som svoj tanečný štýl chcela nazvať podľa seba, niečo čo ma vystihuje, môj pohyb na sále, moju filozofiu, moje vnímanie, môj výraz v tanci. A viete čo? Základ pre všetky tieto veci mi dal predsa Element, ktorého motto je „Emotions in motion“. A tak som začala vyučovať otvorené hodiny EMOTIONS IN MOTION v tanečnej škole Riverpark Dance School a snažila sa šíriť túto výnimočnosť medzi ľudí. Ďaľej som tancovala s Ladylicious, stali sme sa tvárou pre značku Adidas a jej celoeurópsku kampaň. Bola som súčasťou tanečnej company na tour s Luckou Bílou, tancovala v klipe Majka Spirita, absolvovala som snáď všetky TV shows ale stále sa tanečne vzdelávala, presne tak, ako ma Element naučil. Vyštudovala som trénerstvo tanca na FTVŠ UK.
Podarilo sa mi to, o čom každý tanečník sníva. Moje hobby sa stalo mojou prácou. Rok som pracovala ako manažérka Riverpark Dance School a práve teraz som týždeň pred odchodom do neznáma. V mojich 25 rokoch som sa rozhodla ísť za tancom ešte do väčšej hĺbky a spojiť ho s ďalšou vášňou – cestovaním. Neviem kde všade sa budem nachádzať ale som si istá, že tanec bude vždy so mnou.
Ďakujem ELEMENT, že kvôli Tebe stále spoznávam najkrajšie umenie na svete a že som stále „hladná“ po nových skúsenostiach a odhodlaná prekonávať samú seba.

Posted on 10. januára 2018 in Nezaradené

Share the Story

Back to Top