Predstavujeme – Tea Hovorková

Volám sa Tea Hovorková a som členkou Elementu už od mojich šiestich rokov. Dalo by sa povedať, že som v Elemente bola istým spôsobom vychovávaná. Trénerky, ktoré pre nás toho obetovali nespočetne veľa, aby sme vďaka nim boli tam, kde teraz sme a tým kým teraz sme, nám odjakživa boli omnoho viac než len obyčajné učiteľky tanca. Vždy nám venovali všetok svoj voľný čas, boli nám druhými matkami, učiteľkami života, super kamarátkami…

Od septembra 2017 som dostala možnosť posilniť trénerské rady aj ja a ani chvíľu som neváhala a príležitosti som sa chopila. Zo začiatku to pre mňa znamenal aj menší stres, noví ľudia, nové skúsenosti a predsa práve ja som tá, ktorá je za všetko zodpovedná. Za povinnosti, ktoré si ako office managerka a lektorka musím plniť, ale aj za to, čo a ako moju novú „crew“ naučím, čo z mojich vlastných tanečných zručností a skúseností im odovzdám a v akej kvalite im to podám. Trénujem šikovných začiatočníkov, ktorí mi na tréningu za to, čo im ja z mojich doterajších tanečných skúseností odovzdám, opätujú obrovskú energiu a radosť. Stres pominul a prišlo neuveriteľné šťastie. Nikdy som nemala možnosť to vnímať aj z tej trénerskej stránky, nikdy by ma ani len napadlo ako až veľa to môže pre človeka znamenať. No teraz tú príležitosť vnímať to ako trénerka mám a uvedomujem si, že to je to, čomu sa chcem venovať, to čo ma naozaj napĺňa.

Okrem skupiny ktorú trénujem, som súčasťou ďalšej skupiny plnej úžasných ľudí, ktorí sú so mnou v Elemente od samého začiatku, skupiny ľudí s ktorými som vyrastala. Tanec je moje všetko, v tanci som slobodná, cítim sa tak voľná keď môžem pocity vyjadrovať pohybmi a nie slovami, veď nie vždy sú slová potrebné. Ale o to krajší pocit to je, keď to všetko môžete vyjadriť s ľuďmi, ktorí pre Vás znamenajú naozaj celý svet, s ľuďmi, ktorí sú pre vás druhou rodinou. Trávime spolu veľa času, najkrajšie je pozorovať ako sa spolu s rokmi meníme, zlepšujeme, šplháme sa vyššie a vyššie. Viete, keď vidíte niekoho, koho poznáte od malička ako robí pokroky, ste naňho neuveriteľne hrdý a ten pocit hrdosti Vás dokáže celého naplniť a vyvolá vo Vás pocit toho, že nič krajšie nemôže byť. Navzájom sme si inšpiráciou, podporou, oporou, radosťou, láskou, všetkým, čo si len človek môže želať. Keď sa stále budeme snažiť nájsť v živote to, čo nám chýba, keď to stále budeme hľadať a budeme prehliadať to čo máme, nikdy nebudeme šťastní. Títo ľudia ma vedia potešiť jediným úsmevom, jediným objatím, či hodinou strávenou len v ich prítomnosti. Element je pre mňa rodina a šťastie. Vďaka Elementu objavujem svoje hranice a neustále sa ich snažím prekročiť, prekonať samu seba a posunúť sa niekam ďalej.

Som vďačná. Veľmi vďačná za to, o čo je môj život obohatený vďaka Elementu a priala by som každému jednému človeku aby raz v živote našiel to, čo som ja našla v tanci, v tomto klube a v ľuďoch v ňom.

Posted on 4. januára 2018 in Nezaradené

Share the Story

Back to Top