Sme jedna rodina, a to bez ohľadu na skúsenosti, farbu pleti a vek – Natália Kalinová

Volám sa Natália Kalinová, mám 15 rokov a členkou trénerského zboru v Elemente som už druhý rok. Tancujem tu takmer 10 rokov, takže sa dá povedať, že odmalička. Stať sa trénerom bola pre mňa obrovská výzva. Nie je to len vymyslieť zostavu a naučiť ju tanečníkov. Je to veľké množstvo zodpovedností, podávanie informácií, obavy o vedení tréningu, o tom, či sa im bude zostava páčiť… Avšak keď tréning skončí, môžem si spokojne povedať, že som to dala. Momentálne vediem kurz pokročilých mládežníkov a na striedačku učím aj hodiny jazzu/moderny.

Popri trénovaní sa spolu s Teou starám aj o komfort ostatných kolegov ako Office managerka. Keď už spomínam Teu, aj ona je jedným z darov, ktoré mi dal Element. Je to moja kamarátka, spriaznená dúša, bútľavá vŕba keď potrebujem vypočuť, no a je to aj moje tanečné duo, a to už niekoľko rokov. V Elemente sme totiž spolu rástli a poznáme sa už skoro 10 rokov.

 

V Elemente som preto, lebo dáva voľnosť v tanci(a lebo ma sem prihlásila mamina of course). Nezaoberá sa len jedným alebo dvomi konkrétnymi štýlmi, ale stále skúša niečo nové. Tanec, to je vášeň, sloboda, prejav, každá jedna moja nálada, dobrá či zlá. Pre mňa je to akýsi pocit, ktorým dokážem vyjadriť všetky emócie a myšlienky. Tancovať s tými istými ľuďmi a vidieť, ako sa zlepšujú mi dodáva neskutočnú energiu a myslím, že to tak funguje aj u ostatných tanečníkov z našej úzkej skupiny. Spolu sa totiž posúvame ďalej, navzájom sa kritizujeme a chválime. Element= jedna veľká rodina. Tu nezáleží na veku, pohlaví, odtieni pokožky, či tanečných skúsenostiach, ale záleží na láske k tancu. Preto som aj ja Element, tak buď aj ty

Posted on 19. marca 2018 in Nezaradené

Share the Story

Back to Top